U.G. “Pomirenje” proslavilo dvije godine postojanja (FOTO)

IMG_2665
Foto: Benjamin Hazić/072info

U prostorijama U.G. "Pomirenje" u Zenici održana je priredba i prigodna svečanost povodom obilježavanja drugog rođendana ove ustanove i njihovog postojanja.

Na ovoj manifestaciji odazvale su se supruge ambasadora zemalja u našoj zemlji i to Brigitte Schaller iz Švedske, Irini Gadis iz Grčke, Marie Koech iu Austrije, Claudia Carceroni iz Francuske, Vedha Gopaul supruga predstavnika EU, Marie – Jean Chandaras iz Francuske, Lydie Emeraux, također iz Francuske, ali i mnogobrojni građani i roditelje djece koja pohađaju ovu ustanovu.

Prema riječima socijalnog radnika ovog centra Petra Ćavića na ovu svečanost bili su pozvani svi ugledni ljudi našeg grada, a oni koji su mogli odazvali su se.

"Do sada smo zadovoljni djecom u ovom centru, iako kakvi su uslovi, djeca su dobra. Kod nas redovno dolazi 35 djece, a samo troje imamo na popravnom ispitu, a to pokazuje koliko su rezultati izuzetno pokazni", ističe Ćavić.

"Što se tiče podrške ona je izostavljena od strane Kantona i Općine. Ukupno od općinskih struktura dobili smo 2000 KM, a ovo smo organizovali da bi se na taj način svim ljudima odužili" , dodao je Petar Ćavić.

Kako je izgledalo danas na proslavi drugog rođendana, pogledajte u fotogaleriji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE