U gornjem toku Neretve nestao radnik, traži ga GSS

C8FA4A81 0EA7 46B4 BD6E A3E3A0263C50
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Potraga za nestalim stranim državljaninom na području gornjeg toka rijeke Neretve, od sela Ljubuca do Glavatičeva koju su tokom jučerašnjeg dana pokrenuli pripadnici GSS Konjic, sa svojih šest spasilaca, nije dala rezultate.

Oni su, kako su objavili, na teren izašli na poziv kolega iz GSS Gacko, a u koordinaciji sa GSS FBiH i GSSuBiH. 

-Uz jako loše pristupne puteve i veliki vodostaj rijeke Neretve, potraga za sada nije uspješna te će se nastaviti u narednim danima-naveli su sinoć iz GSS Konjic.

S jučerašnje potrage: Nepristupačan terenS jučerašnje potrage: Nepristupačan teren FOTO: GSS KONJIC

Kako saznaje „Avaz“,  na tom području je nestao kineski državljanin, radnik kompanije angažirane na izgradnji HE Ulog.

Njegov nestanak je primijećen u božićnoj noći, u dva sata ujutro, a nedugo poslije uočeni su određeni tragovi te se sumnja da je, nažalost, nestao u rijeci Neretvi.

Kako nam je kazao Zdenko Marić, predsjednik GSSuBiH, stoga je i pokrenuta potraga prema vodi, odnosno, rijeci, gdje su članovi GSS Konjic pretraživali teren do mosta na Ljutoj.

S jučerašnje potrage: Rizično područjeS jučerašnje potrage: Rizično područje FOTO: GSS KONJIC

Praktično, radi se o području na međuentitetskoj liniji , gdje je teren izrazito nepristupačan. Poseban problem spasiocima predstavlja povećan vodostaj rijeke Neretve na tom dijelu, ali i činjenica da se u blizini nalaze nekoliko minskih polja.

– Rizično bi bilo u tom kanjonu i izuzetno zahtjevno pokrenuti potragu širih razmjera. Za sada  naše kolege iz Konjica mogu samo osmatrati područje na mostovima oko Glavatičeva – kazao nam je Marić.