Portal 072info

U Hrvatskoj ni ljepšeg vremena ni manje gostiju: Uživat ćemo – sami

mali losinj
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U ovogodišnjem babljem ljetu, posebno septembru koji je po mnogima najljepši mjesec za odmor na Jadranu, uživat ćemo uglavnom – sami, piše Slobodna Dalmacija. 

Baš kao da se u nekom trenutku spustila rampa nad Hrvatskom, strani gosti su mahom otišli već s posljednjim danima avgusta, kada se Hrvatska našla na “crvenim” epidemiološkim listama grcatskim najvažnijih emitivnih tržišta u EU-u.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Domaći su se razbježali s početkom školskih i studentskih obveza, što se događalo i ranijih godina. Tako je ovog trenutka tek svaki deseti turistički krevet u zemlji popunjen, pa se Hrvatska s oko 200 hiljada gostiju, koliko ih se sada odmara u zemlji, vratila po turističkom prometu u septembru dvadesetak godina unazad. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I to, baš kao i te 1999. godine, zahvaljujući prije svega Nijemcima, kojih je i sada u Hrvatskoj oko 100 hiljada, odnosno njemački gosti čine polovicu svih septembarskih gostiju. U turizmu Hrvatske zato profesionalci jednoglasno poručuju: Danke Deutschland!

“Hrvatski turizam u septembru doslovno drže njemački gosti koji su nam ostali vjerni i nastavili dolaziti od početka ovog ljeta. Zato Njemačkoj svi u hrvatskom turizmu duguju zaista veliku zahvalnost za lojalnost tih gostiju, koji su i u ovoj kompliciranoj poslovnoj godini bili naši uvjerljivo najbrojniji turisti. Poljaci su najugodnije iznenađenje ovogodišnje ljetne sezone u Hrvatskoj i prava je šteta da se posezona prekinula brže nego što smo očekivali. Nadamo se da bi Slovenija mogla ubrzo imati regionalni pristup epidemiološkoj situaciji, čime bi Istra i Kvarner mogli ostvariti neki promet iz te zemlje u septembru. Mogli smo i bolje, ali treba biti realan i znati da je sve što je učinjeno ove godine puno više od onoga što je bilo tko u sektoru očekivao ovog proljeća. Idemo dalje, dan po dan – kaže Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 10
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)