Portal 072info

U humanitarnoj pomoći stigli i lijekovi kojima je istekao rok trajanja!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I pored navodnih rigoroznih kontrola humanitarne pomoći na granici, u Bosnu i Hercegovinu stižu i lijekovi kojima je istekao rok trajanja!
Izvor portala Istinito fotografisao je lijekove koji su prošle sedmice stigli u BiH, u kontingentu pomoći Caritasa Italija. Kao što se na fotografiji vidi, lijekovima je istekao rok u maju kad je i bila poplava! Samo u Domaljevac (Šamac), tvrdi izvor portala Istinito, stiglo je 10 velikih paketa s oko 200 kutija lijeka.
Unesrećene građane sve ovo podsjetilo je na ratne godine kada su u sklopu raznih “pomoći”, u BiH stizali svakakvi otrovi. Postavlja se pitanje ko je zakazao: policija, inspekcije, Državna granična služba, zaposleni humanitarci po raznim skladištima?
A “velikodušni donatori” riješili su se problema: izbjegli su plaćanje spaljivanja (koje je veoma skupo i što će morati da plati BiH), a za “humanitarnu pošiljku” na kraju godine biće još i oslobođeni poreza.
Institucije BiH tek treba da odgovore na pitanje zbog čega su šleperi pomoći na granicama držani satima, ako su im se “omakli” lijekovi s isteklim rokom trajanja?
Na istražnim organima je da ustanove da li je u pitanju “greška” ili se građanima dešava repriza ratne pomoći u kojoj su na ovakvim slučajevima mnogi napravili “biznis”.

Istinito

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)