U istom trenutku srušili 15 nebodera, koristili 4,5 tona eksploziva

zgrade rusenje youtube
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Kini su srušili 15 solitera sa 4,6 tona eksploziva. Kako prenose svjetski mediji, ove građevine godinama su prazne i još nedovršene, a sada stoje na parceli za koju vlasti imaju nove planove.

Zemljište u južnom kineskom gradu Kunmingu, koje je uništeno 27. augusta, procijenjeno je na 154 miliona dolara.

Izgradnja ovog kompleksa pod nazivom Lijang Star City Faza II započela je 2011. Zbog nedostatka kapitala, izgradnja je prestala 2012. godine. Projektant se promijenio, ali su i novi projektanti 2013. morali da prekinu izgradnju zbog različitih komplikacija.

ČITAJ JOŠ:  Test otkrio koji su automobili najbezbjedniji na putevima

Iako je izgradnja u jednom sektoru završena 2015. godine, preostalih 15 solitera ostalo je prazno od 2013. godine, pa je čak i kineska vlada pokušala da dovrši projekat ponovo, ali bez uspjeha.

Junan Honghe Real Estate je kineska kompanija koja je otkupila prava na zemljište na kojem se nalaze neboderi. Odlučili su da ih unište jer potražnja za takvim zgradama više ne postoji.

Eksplozija i prašina koja se podigla prekrili su oko 500.000 kvadratnih metara, što je najveća namjerna građevinska eksplozija ikada u Kini.

ČITAJ JOŠ:  RAZNJEŽILA PUBLIKU: Breskvica imala neobičnog gosta na nastupu!
https://youtube.com/watch?v=gn1egrjMoD8

Komentari

GODISNJICA
MARKETING