Portal 072info

U Japanu uspješno testiran leteći automobil koji bi mogao postati prijevozno sredstvo

6e48e3f63a7b6d79e42e
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Japanska kompanija SkyDrive je objavila da je uspješno testirala svoj leteći automobil. U kompaniji su kao cilj istakli da automobil postane svakodnevno prijevozno sredstvo. Kompanija je javno demonstrirala mogućnosti automobila na Toyotinom testnom poligonu koji je jedan od najvećih u Japanu, prenosi CNN. To je bila prva javna demonstracija mogućnosti jednog letećeg automobila u historiji ove zemlje.

Automobil je nazvan SD-03 i nekoliko minuta se kretao na spomenutom području.

“Ekstremno smo uzbuđeni zbog toga što smo imali prvu vožnju letećim automobilom i to dvije godine od osnivanja SkyDrivea. Cilj nam je da ovakav način vožnje postane svakodnevnica”, rekao je izvršni direktor kompanije Tomohiro Fukuzawa.

Prema njegovim riječima, žele da leteći automobili budu pristupačno i prikladno prijevozno sredstvo kao siguran i udoban način života.

Kako je naveo CNN, SD-03 je najmanje leteće električno vozilo koje može vertikalno polijetati i slijetati. Ima osam motora i opremljen je sigurnosnim sistemima za “vanredne situacije”.

“Nastojali smo da vozilo bude futurističko, harizmatično i poželjno za sve kupce”, poručili su iz SkyDrivea.

U narednom periodu automobil će se testirati izvan Toyotinog poligona u različitim okolnostima, a sve u cilju da bude u potpunosti siguran za korištenje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)