Portal 072info

U Kaknju i Zenici obilježavanje 24. godišnjice osnivanja Trećeg korpusa ARBiH

Centralna manifestacija obilježavanja 24. godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije RBiH bit će održana 1. decembra u Kaknju, a isti dan prigodnim sadržajima u Zenici će biti obilježena 24. godišnjica formiranja “314. slavne brigade”, jedne od 16 brigada koliko je na početku brojao “Treći korpus”.

Naredbom načelnika Štaba Vrhovne komande Sefera Halilovića u Zenici je 1. decembra 1992. godine formiran Treći korpus Armije RBiH, koji je trebao objediniti jedinice teritorijalne odbrane i neke dobrovoljačke jedinice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obilježavanje godišnjice organizirat će Savez ratnih vojnih invalida i druge boračke organizacije, a prema programu planiran je defile, svečanost i druženje u Kaknju.

Programski sadržaji obilježavanja 24. godišnjice “314. brdske brigade” bit će održani na tri lokacije u Zenici – na groblju Prašnice predviđeno je polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim borcimaTrećeg korpusa Armije RBiH, nakon čega će delegacije položiti cvijeće i na centralno Spomen-obilježje “Kameni spavač”, a u Muzeju grada Zenice bit će otvorena historijska izložba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME