Portal 072info

U Kanadi otkazan let jer trogodišnja djevojčica nije nosila masku u avionu

Screenshot 4 816
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Putnički let u Kanadi otkazan je nakon što trogodišnja djevojčica nije nosila masku, a zbog ovog incidenta je pozvana i policija.

BBC piše da je Sadwan Choudry, putnik koji je trebao letjeti kompanijom WestJet kazao kako je insistirano da njegova 19- mjesečna kćerka nosi masku.

Međutim, u aviokompaniji su kazala da nije bio problem u 19-mjesečnoj djevojčici koja nije ni morala nositi masku, već u Choudryjevoj trogodišnjoj kćerki.

Shodno tome, u utorak ujutro je let 652 iz Calgaryja za Toronto otkazan i putnicima je rečeno da napuste avion.

“Nikada nisam vidio ovakvo nešto, a pogotovo ne da mi se lično desilo”, ispričao je otac trogodišnje djevojčice.

Choudry je kazao da je njegova starija kćerka (3) jela prije polijetanja, a u tom trenutku su mu prišle stjuardese i zamolile da obje djevojčice stave maske na lice. Dodao je da su on i njegova supruga nosili maske.

Naveo je da je zamolio stjuardese da se strpe dok njegova starija kćerka završi s jelom, ali mu je rečeno da imaju “nulti prag tolerancije” te da neće zatvoriti vrata aviona prije nego što stavi masku. Choudry je na to pristao i obećao da će im staviti maske.

“Djecu morate obično nagovarati na to što znači da sam im morao izvaditi iPAD i trogodišnja kćerka je nakon kraćeg negodovanja stavila masku. Međutim, moja mlađa kćerka se mučila s tim i bila je doslovno histerična nakon čega se uznemirila i povratila”, pojasnio je Choudry.

On tvrdi da su uposlenici aviokompanije WestJet bili agresivni i da su mu rekli da će cijela porodica morati napustiti avion jer njegova najmlađa kćerka ne nosi masku. Dodao je da su mu rekli da, ako ne napuste avion, mogu biti uhapšeni, optuženi i završiti u zatvoru.

Choudry kaže da su i on i njegova supruga bili puni poštovanja i da su na kraju pristali napustiti avion.

U aviokompaniji su negirali navedene tvrdnje te kazali da trogodišnjakinja nije nosila masku i da su roditelji odbijali to uraditi. Međutim, Choudry je snimio mobitelom video na kojem se vidi kako kćerka nosi masku nakon što je u avion ušla policija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Choudry je naveo da se dio putnika ljutio na njegovu porodicu, iako ih ga je “ogromna većina” podržavala. Mnogi su ustali i stali u njihovu odbranu, dok je najmlađa kćerka plakala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U tom trenutku posada aviona pozvala je policiju, istakao je Choudry, nakon čega su napustili avion. Let je nakon toga otkazan i premješten za naredni dan.

“S obzirom na eskalaciju situacije u avionu, naša posada se nije osjećala ugodno i let je u konačnici otkazan”, rekli su u WestJetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policajac koji je intervenisao u avionu je kasnije potvrdio da je trogodišnja kćerka Choudryjevih nosila masku u trenutku kad je ušao u avion. Policija nije podigla nikakve prijave zbog ovog slučaja.

Podijelite članak
  • 17
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)