Portal 072info

U kantonu ZDK jučer povrijeđeno pet osoba u 19 saobraćajnih nesreća

Ilustracija

Na području Kantona dogodilo se devetnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je pet lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zavidovići

U toku noći 10/11.09.2017. godine, u mjestu Vozuća, ispred kuće vlasništvo lica Dž.J., izvršena je krađa neregistrovanog skutera marke “Piaggio”, dok je iz garaže, tom prilikom, otuđen neregistrovani motocikl marke “Beta Enduro” i kutija sa alatom, vlasništvo istog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U toku noći 10/11.09.2017. godine, u mjestu Maričići, izvršena je teška krađa u kuću i garažu vlasništvo lica B.R., kojom prilikom je nepoznato lice otuđilo TV aparat marke „Vivax” i deset litara benzina. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 11.09.2017. godine, oko 04,00 sati, u mjestu Novi Šeher, od strane lica K.A., iz Maglaja, izvršeno je oštećenje sedam prozorskih stakala i jednog stakla na ulaznim vratima kuće vlasništvo lica M.S., kao i oštećenje teretenog motornog vozila “VW Caddy”, bez registarskih oznaka, vlasništvo istog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj. U 08,40 sati, u mjestu Kopice, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice K.A.

Doboj-Jug

Dana 11.09.2017. godine, oko 13,00 sati, u ulici Omladinska, istražitelji Policijske stanice Doboj-Jug su zapazili parkirano putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka E73-K-412. Izvršenim provjerama utvrdili su da su navedene registarske tablice otuđene u toku noći 13/14.08.2017. godine, na području Žepča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj-Jug, a sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Doboj-Jug, gdje će biti predmet daljnjih provjera.

Žepče

U toku noći 10/11.09.2017. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršena je krađa dva akumulatora sa teretnog motornog vozila marke “Man”, registarskih oznaka A40-M-250 i dva akumulatora sa teretnog motornog vozila marke “Man”, registarskih oznaka J06-J-445, vlasništvo preduzeća “Mlini-pek” d.o.o. Žepče. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 11.09.2017. godine, u 07,50 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratila M.M., iz Žepča i prijavila da je u mjestu Ljeskovica, od strane lica B.N., iz Žepča, izvršeno oštećenje putničkog motornog vozila „FIAT“, registarskih oznaka J70-M-006, vlasništvo iste. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, a u 08,10 sati, u mjestu Ljeskovica, policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice B.N., nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

Podijelite članak