U Kini ukupno 10 uvezenih slučajeva koronavirusa

Podijelite vijest

Kineska sjeverozapadna pokrajina Shaanxi izvijestila je u subotu o sedam novih uvezenih slučajeva koronavirusa, od kojih su svi među građanima koji su se vratili kućama iz Rusije, dok je broj slučajeva lokalne transmisije u zemlji značajno umanjen.

Lučki grad Manzhouli u pokrajini Unutrašnja  Mongolija također je javio o tri nova uvezena slučaja.

Kina je uvela najstrože kontrole u svojim lukama i na graničnim prelazima, zabranjujući ulazak u zemlju stranim državljanima od 28. marta, čak i preusmjeravajući međunarodne letove iz prijestonice Pekinga.

Ta zemlja ipak se bori s kontinuiranim rastom broja zaraženih među kineskim građanima koji se vraćaju kućama iz inostranstva uprkos riziku da su mogli biti zaraženi. U posljednjim je danima, veliki broj takvih slučajeva zabilježen među onima koji se vraćaju iz Rusije.

Novi slučajevi u Shaanxiju svi su kineski državljani koji su se vratili 20. aprila letom iz Moskve koji je preusmjeren od Pekinga. Zaključno sa subotom, na tom letu je potvrđeno 30 slučajeva i osam asimptomatskih zaraza, saopćila je pokrajinska zdravstvena  komisija, prenosi Reuters.

Fena


Podijelite vijest