U Kopenhagenu večeras finale Eurosonga

Podijelite vijest

U Kopenhagenu će večeras biti održano finale 59. takmičenja za Pjesmu Eurovizije, u kojem će nastupiti izvođači iz 26 zemalja.

Iz prvog polufinala, plasman u finale su obezbijedili takmičari iz Crne Gore, Mađarske, Rusije, Armenije, Azerbejdžana, San Marina, Ukrajine, Švedske, Holandije i Islanda.

Iz drugog polufinala u finale su se plasirali predstavnici Švicarske, Slovenije, Poljske, Rumunije, Norveške, Grčke, Malte, Belorusije, Finske i Austrije.

Svi oni će se pridružiće direktnim finalistima, zemljama takozvane velike petorke, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Italiji i Velikoj Britaniji, kao i ovogodišnjem domaćinu Danskoj.

Žrijebom je utvđeno da će finale otvoriti predstavnica Ukrajine Marija Jaremčuk, dok će posljednja nastupiti predstavnica Velike Britanije Moli Smiten-Douns.

Iz našeg regiona u finalu su se našli predstavnici Crne Gore i Slovenije, Sergej Ćetković i Tinkara Kovač, dok predstavnica Makedonije Tijana Dapčević nije uspjela da se plasira u dalji tok takmičenja.

Ove godine od Eurosonga su odustale Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Početak velikog finala 59. Pjesme Eurovizije predviđen je za 21:00 sat po srednjoevropskom vremenu.

Avaz.ba