U Ljubuškom grade proizvodne pogone, najmanje 50 novih radnih mjesta

New Project 2022 01 24T162030 369

Grad Ljubuški i firma Feal d.o.o. potpisali su u ponedjeljak ugovor o kupovini dvije parcele u privrednoj zoni u Ljubuškom gdje se planira izgraditi proizvodni pogon Feala na oko 5.000 kvadratnih metara.

Prilikom potpisivanja rečeno je kako je vrijednost ove investicije oko 8 miliona maraka.

– Planiramo se baviti našim osnovnim biznisom, odnosno preradom aluminija i aluminijskih konstrukcija. U zadnjih nekoliko godina tražimo prostor za pozitivne iskorake. U Ljubuškom smo prepoznali pozitivnu privrednu i investicijsku klimu – kazao je Ivan Skoko uime firme Feal.

Dodao je kako je za početak planirano zapošljavanje oko pedeset radnika, istaknuvši kako će se taj broj povećavati s razvojem posla.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić napomenuo je kako je ova firma jedna od najvećih, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i regiji te je izrazio zadovoljstvo što su odlučili ulagati u ovaj grad.

– Najviše me veseli što se radi o proizvodnoj firmi koja će zaposliti određeni broj naših sugrađana. To se s vremenom može samo proširiti. Feal će imati našu podršku u svim investicijama, ne samo u ovoj – istaknuo je.

Gradonačelnik napominje kako grad ne otvara radna mjesta, ali stvara preduvjete privrednim subjektima da dođu u Ljubuški i otvore ih.

– Ovo je u mom mandatu jedan od sretnih dana – zaključio je gradonačelnik Markotić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE