U Londonu se otvara online muzej mobilnih telefona

47e6c60c004ea11594c99f604249f8b3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Novi muzej posvećen historiji mobilnog telefona otvara se online idući mjesec u Londonu.

Muzej će prikazati razvoj mobilnih telefona od 1984. do danas, te će sadržavati više od 2.000 telefona 200 različitih proizvođača.

Ben Wood, koji je glavni analitičar u kompaniji za tehnološko istraživanje CCS Insight, kreirao je ovaj projekat zajedno sa veteranom industrije mobilnih telefona Mattom Chatterlyjem.

Njih dvojica takođe namjeravaju napraviti izložbe kako bi kolekciju mobilnih telefona približili što većem broju ljudi, piše Sky News.

ČITAJ JOŠ:  Rialda Karahasanović na Jahorini: Porodica je na prvom mjestu

Ovaj muzej podržao je i mobilni operater Vodafone kroz petogodišnji sponzorski ugovor. Predstavljat će neke od najranijih mobilnih telefona – često velike, teške uređaje koji su bili jedva prenosivi.

Uključivat će i najnovije sklopive pametne telefone, sa ekranima koji se mogu preklopiti na pola, kao i vrhunskim kamerama za fotografije i video zapise.

Wood je sakupljao telefone više od 25 godina.

– U posljednje tri decenije mobilni telefon postao je dio društvenog tkiva, a raznolikosti dizajna, od ranih prenosivih telefona do najnovijih pametnih telefona sa fleksibilnim ekranima, je nešto što vrijedi pogledati. Kada bude pokrenut online muzej, želimo da to bude bogat resurs za učenje i način da inspiriramo mlade ljude da nastave stvarati vlastite nevjerojatne mobilne inovacije u budućnosti – istakao je Wood.

ČITAJ JOŠ:  DNEVNI HOROSKOP 09.02.2016.

Max Taylor, britanski direktor potrošača u Vodafonu, rekao je da su prije više od 35 godina napravili prvi mobilni telefon u Velikoj Britaniji putem Vodafone Transportable VT1, slušalice koja je bila veličine automobilskog akumulatora i težila je čak i više od njega.

– Osvrćući se na te rane uređaje i sve što je kasnije došlo, vidimo fascinantnu priču, ne samo o samoj tehnologiji i načinu na koji je ona evoluirala, već i o načinu na koji komuniciramo – kazao je Taylor.

ČITAJ JOŠ:  Osuđen muškarac koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

GODISNJICA
MARKETING