Portal 072info

U MAGLAJU NEKI PRAVE LAGERE HUMANITARNE POMOĆI, a drugi su je prvi put dobili mjesec dana nakon poplave? (VIDEO)

Prilikom posjete ugroženim građanima općine Maglaj popunjavanjem OBRASCA ZA PRIJAVU KORUPCIJE zabilježena je prijava neregularnosti i zloupotrebe koje su primjećene prilikom raspodjele humanitarne pomoći.

U video prilogu možete pogledati i izjavu jednog od građana Maglaja koji tvrdi kako ljudi imaju lagere po stanovima – piše blog 32.vijećnik.

Isti blog piše da su u Općini Maglaj, nakon mjesec dana od poplava, neki su po prvi put dobili pomoć?!

Građanke i građani – humanitarci, plenumaši i pripadnici “Omladinske radne brigade” Zenica samoorganizovano kreću put ugroženih područja…

“Stanje je još uvijek katastrofalno, mnogi nemaju ni dušeka na koji bi legli, a mnogo dana je prošlo, mnogo konvoja došlo”, kazala je Sandra Planinčić jedna od učesnica podjele humanitarne pomoći ugroženim građanima Općine Maglaj.

Iskoristivši priliku, u ime ugroženih građana zahvalila se Ahmed-u Husagić-u iz Austrije, Mensuri Doglod, ekipi iz Kaknja i ekipi iz Zenice koji su pomogli da paketi odu u Donje Bradiće, Bijelu Ploču, Savića dom, First i Liješnicu.

Sandra na kraju ističe kako je uručeno i 300 dolara (3×100) socijalno ugroženima porodicama, koje su išle preko Mensure Doglod, a čovjek koji je donirao je Talić Hadžo iz Njujorka.

Irfan Mehić iz Kaknja je kazao kako je u saradnji sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba – Međunarodnim Forumom Solidarnosti “Emmaus” u subotu 14.06.2014. godine podjeljeno 200 paketa pomoći na širem području općine Maglaj.

– Nakon mjesec dana od poplava, mogu vam reći da Maglaj, danas, mnogo bolje i čišće izgleda. Humanitarne akcije podjele paketa planiramo nastaviti i u narednom periodu.

Pogledajte video! (snimatelj: Goran Jerkić; obrada: Muhamed Pivić)

cazin.net

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box