Portal 072info

U mirnoj šetnji za Davida i Dženana učestvovalo između 400 i 500 Zeničana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mirna šetnja za Davida Dragičevića okupila je danas na ulicama Zenice 400 do 500 Zeničana, koji su defileom ulicama grada, izrazili podršku nastojanju da se okolnosti u vezi sa smrću ovog mladog banjalučkog studenta izvedu na čistac.

Podršku skupu svojim je prisustvom dao i otac Dženana Memića, koji tvrdi da je i njegov sin ubijen, da nije poginuo nesretnim slučajem.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Dvije godine je prošlo kako mi je sin pronađen pronađen onesviješten s ranom na glavi. Ubica do danas nije pronađen, ali to će se desiti, pravda će pobijediti!, – poručio je Dženanov otac, Muriz Memić. Dženana je u Sarajevu udario kombi, čiji je vozač pobjegao sa mjesta nesreće. Porodica Memić smatra da se pravi ubica krije.

U više gradova Bosne i Hercegovine, građani su podržali nastojanja roditelja 21-godišnjeg Davida Dragičevića, da se rasvijetle okolnosti u vezi sa nestankom i smrću svog sina.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. mart, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod banjalučke tvrđave Kastel. Davidova smrt je izazvala odjek i reakcije u javnosti, budući da je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali ne i da li je u pitanju nesreća, ubistvo ili samoubistvo.

Zeničani su danas šetnjom Titovom ulicom, duž Glavne gradske magistrale i natrag do glavnog trga, potpisima i paljenjem svijeća izrazili podršku Davidovim i Dženanovim roditeljima, kao i svima kojima je stalo do pravde i istine o gašenju dva mlada života i o svima koje je zadesila slična sudbina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Inicijativa za organizaciju ovog događaja potekla sa Facebook grupe podrške Davidu i Dženanu.

Foto: Nedžad Glibo

Zenicainfo.ba

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6