U mjesec dana vjenčao se četiri puta za istu ženu kako bi dobio slobodne dane

2d4ab7c3b0633d018a4ad20cc3ba7a7d
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Želeći maksimalno iskoristiti zakonom zagarantovane slobodne dane za mladence, par s Tajvana pronašao je neobičan način da produži svoj medeni mjesec tako što su se vjenčali četiri puta u nešto više od mjesec.

Neobična priča, koju je u srijedu potvrdilo Ministarstvo rada u Taipeiu, postala je viralna i ukazala je na rupu u zakonu koju je jedan zaposlenik pokušao iskoristiti na inovativan, iako pomalo bizaran način.

Tajvanske kompanije zakonski su dužne tek vjenčanim parovima ponuditi osam dana plaćenog odmora.

Međutim, neimenovani radnik banke odlučio je prošle godine iskoristiti rupu u zakonu i zatražio je 32 dana odmora.

Tokom razdoblja od 37 dana, on i njegova supruga vjenčali su se četiri puta i razveli tri puta, a za svaki sklopljeni brak zatražio je osam dana dopusta.

Banka nije bila voljna udovoljiti njegovom zahtjevu, pa je uložio žalbu gradskom odjelu za rad koji je reagirao i novčano kaznio poslodavaca zbog kršenja pravila o dopustu.

U zakonu trenutno nema odredbe kojom bi se ograničilo koliko često zaposlenik može zatražiti odmor za novovjenčane.

Iz banke, koja mu je odobrila samo osam slobodnih dana, rekli su da je zaposlenik “zloupotrijebio” zakon.

Ovaj slučaj izazvao je žestoku online kritiku na račun zaposlenika banke i gradskog odjela za rad koji je kaznio poslodavca.

Prošle sedmice Ministarstvo rada poništilo je novčanu kaznu protiv banke.

Zaposlenik, koji je kasnije dao otkaz, nije se dao omesti, pa je nazvao ministarstvo i požalio se da mu bivši poslodavac i dalje duguje 24 dana odmora, rekao je AFP-u dužnosnik koji je želio ostati anoniman.