U mobitelu advokata Zlatka Ibrišimovića umjesto Sky poruka pronađene igrice!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U mobitelima uhapšenog sarajevskog advokata Zlatka Ibrišimovića, koji je koristio Sky aplikaciju na kojoj je imao “nadimak Consigliere” nije pronađeno ništa kompromitirajuće, saznaje portal “Avaza”.

Pranje novca

Razlog tome je što je “neko” iz tužilačko-pravosudnih krugova počistio predmet. Ibrišimović je bio advokat i uhapšenima Admiru Arnautoviću Šmrku, Adnanu Magliću, a zastupao je i pohapšene članove narkobande Milana Matkovića iz Trebinja.

Osim toga, Ibrišimović, koji se nakon mjeseca dana pritvora sada brani sa slobode iz kućnog pritvora, radio je sa narkoklanom Edina Gačanina Tite.

ČITAJ JOŠ:  PRANJE NOVCA: Advokatu Zlatku Ibrišimoviću određen jednomjesečni pritvor

Tužilaštvo BiH ga zvanično sumnjiči za pranje novca, tačnije da je krio Titove satove od 1,2 miliona maraka, koji su bili pohranjeni u sefu BBI banke u Sarajevu. Međutim, kada su inspektori MUP-a KS otišli do banke, pronašli su jedan stari sat, uz izjavu “Ja sam to vratio).

Nekoliko dana prije hapšenja, Ibrišimović je, prema informacijama “Avaza” boravio više puta u Tužilaštvu. Sedam dana kasnije, izdat je nalog za hapšenjem, ali se Tužilaštvo BiH, složilo s prijedlogom njegove advokatice Lejle Čović da se javnost isključi sa ročišta kako se ne bi otkrile advokatsko-poslovne tajne.

ČITAJ JOŠ:  Automatsko prepoznavanje registarskih tablica stiže i na graničnim prelazima BiH

Mjesec u Vojkovićima

Ibrišimović je proveo mjesec u Vojkovićima, družio se sa klijentima, Šmrkom i rajom, a zatim je pušten uz mjere zabrane. Iskaz dat tužiocima, iako se tvrdi drugačije, nije bio od prevelike pomoći.

Porazno je da je vještačenje uređaja pokazala da su u Ibrišimovićevim mobitelima, umjesto Sky poruka, na kojima su ga prije spominjale krim osobe, pronađene igrice?!

Ibrišimović je sin poznatog advokata Fahrudina Ibrišimovića, koji je u više navrata branio Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e Osmicu, ali i dugodišnjem funkcionera SDA Asima Sarajlića.

ČITAJ JOŠ:  Uhapšeni policajac Selak odavao tajne podatke kriminalcima, Sud isključio novinare s ročista

Avaz

GODISNJICA
MARKETING