U Muzeju predstavljeno predavanje na temu „550 godina od pada srednjovjekovne Bosne (1463-2013)“

MuzejZenica

U organizaciji Društva za proučavanje srednjovjekovne bosanske historije u prostorijama Gradskog muzeja u Zenici, upriličeno je premijerno predavanje i prezentacija pod nazivom „550 godina od pada srednjovjekovne Bosne (1463-2013)“.

Ovom izrazito svečanom događaju, koji je predstavio i otvaranje istoimenog programa u režiji Društva, prisustvovao je veliki broj mloadih ljudi, što je promotore i organizatore izrazito obradovalo, kao i profesori, kolege i građani.

Prisutnima se prvi obratio Dženan Dautović, koji je sve prisutne upoznao sa detaljima proljetnog dijela Programa, onog što Društvo planira da uradi, ali i ukratko predočio značaj ovakvih manifestacija, te je predstavio članove Društva koji su učestvovali u izradi prezentacije, a koji su se ovaj put našli i ulozi izlagača.

Ono što posebno naglašeno jesu i ostale aktivnosti u pogledu obilježavanja ove značajne godišnjice, kao i učešće i gostovanja članova Društva koji će održati prigodna predavanja u Muzejima u Visokom i Travniku, te na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE