I u narednim danima nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima

Podijelite vijest

kisa

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, mjestimično u Bosni i sa grmljavinom.

Vjetar će biti slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kratat će se većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu Hercegovine od 8 do 13. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 15 i 22 stepena.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme, u drugoj polovini dana s pljuskom kiše. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 7 stepeni, a najviša dnevna oko 18.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu Hercegovine je registrovana i grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 0, Trebinje 9, Sokolac 12, Livno, Mostar, Sarajevo, Stolac i Čapljina 13, Bugojno, Goražde, Gradačac i Neum 15, Bihać 16, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 17, Bijeljina i Doboj 18, Zenica i Zvornik 20 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 7 i 13 stepeni, na jugu od 11 do 15. Najviša dnevna temperatura kretat će se zraka između 18 i 24 stepena.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 7 i 13, na jugu Hercegovine od 11 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 18 i 24, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Oslobođenje.ba