U narednoj godini priliku za zaposlenje će dobiti oko 15.000 osoba u FBiH

U narednoj godini priliku za zaposlenje će dobiti oko 15.000 osoba u FBiH

U Programu rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za narednu godinu, a koji je danas odobrila Vlada Federacije BiH, predviđeno je da u 2022. godini oko 15.000 nezaposlenih kroz mjere aktivne politike dobije priliku za zaposlenje, za što će biti osigurano 68 miliona KM, rekao je danas u Sarajevu Omer Korjenić iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

  • Vlada FBiH dala je saglasnost na Program rada Zavoda za 2022. godinu. Programom je planirano u 2022. godini da podršku dobije skoro 15.000 nezaposlenih kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, za što je predviđeno 68 miliona KM. Bit će u fokusu mlade osobe, oni koji su dugo bez posla, stariji od 40 godina, demobilisani borci. Nadamo se da ćemo prvi javni poziv objaviti do kraja februara iduće godine. Trenutno je na evidenciji 305.000 nezaposlenih – rekao je Korjenić na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

Dodaje kako je planirano u narednoj godini da 1,7 milona KM doznače Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i 15 miliona KM kantonalnim službama u slučaju da nemaju novca za isplatu naknada za nezaposlenost.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE