Portal 072info

U narednom periodu bit će potrošeni milioni za desetine novih vozila

Državne, entitetske, kantonalne i općinske službe i kompanije u Bosni i Hercegovini u narednom periodu kupit će na desetine novih vozila.

Tako će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u otvorenom postupku nabaviti više terenskih vozila dok su u Lutriji BiH odlučili također kupiti jedno vozilo ne precizirajući namjenu.

Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” nabavit će dva nova putnička terenska vozila putem finansijskog lizinga. 

Tender je raspisala i Narodna skupština Republike Srpske koja kupuje više putničkih vozila. Dva terenska vozila kupuje i Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo kao i Rudnik i termoelektrana Gacko.

Četiri terenska i jedno putničko vozilo kupuju Srednjebosanske šume. Tender za kupovinu vozila su raspisali i iz KJKP Vodovod i kanalizacija, javlja N1.

Gradska uprava Banjaluke nabavlja vozilo za “tehničke intervencije. Službeno vozilo kupuje i Opšta bolnica Zvornik, Dom zdravlja Zvornik, KJKP Toplane, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo…

Specijalna vozila će kupiti i Elektroprivreda BiH kao i Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Vozila su potrebna i Ministarstvu transporta i komunikacija BiH. Više putničkih vozila kupuje i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Vozila kupuje i Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH. Putnička vozila – limuzine nabavlja i Termoelektrana Kakanj dok je Službi za poslove sa strancima potrebno je kombi vozilo.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box