U nedjelju derbi kola u zeničkoj Areni, Čelik dočekuje prvoplasiranu Gradinu

U nedjelju 1.4.18. sa početkom u 16,30 sati na centralnom terenu Arene odigrat će se utakmica koja nosi epitet derbija kola, u kojoj će OKK Čelik dočekati prvoplasiranu ekipu iz Srebrenika. KK “Gradina”, ima zabilježenih 15 pobjeda i 2 poraza i nalazi se na 1. mjestu dok je ekipa “Čelik” na 3. poziciji sa 11 pobjeda i 6 poraza. Zdravstveni bilten je zadovoljavajući.

Trener Mujaković napomenuo je da ih očekuje borbena utakmica i dobra košarkaška predstava. Do kraja regularnog dijela sezone, ostala su još 3 kola, sa ovom utakmicom (Čelik-Gradina), još “Travnik” – “Čelik” i “Čelik” – “Konjic”. Ukoliko OKK Čelik zabilježi pobjedu u ovoj utakmici, osigurali su play off.

Porča i Podojak složili su se da je atmosfera u timu fantastična, a pozvali su i sve navijače da dođu u Arenu u nedjelju 1.4.18. sa početkom u 16,30 sati i pruže im podršku.

Regularan dio Kantonalne “Lige mladih” je završen. Juniori OKK Čelika su završili kao prvoplasirana ekipa bez i jednog zabilježenog poraza 15:0. Kadeti su trenutno 4. dok su pioniri i predpioniri 6, odnosno petoplasirani.

U subotu selekcije zeničkog kluba učestvuju na 6. Međunarodnom turniru u Sarajevu, “BASKET CUP – SARAJEVO 2018.

“U subotu 31.3.18. naši košarkaši će odigrati ukupno 8 utakmica, a nedjelja 1.4. je rezervisana za konačan plasman”, izvjestio je Bulajić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE