U nedjelju izbori u četiri grada i dvije općine, evo ko su sve kandidati

Photo: Armin Durgut/PIXSELL r
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika u četiri bh. grada i načelnike u dvije općine bit će održani u nedjelju, 5. februara.

Građani će birati nove gradonačelnike Bihaća, Tuzle, Srebrenika i Zvornika, te nove načelnike Bratunca i Vogošće.

U Centralni birački spisak za prijevremene izbore upisano je 309.288 birača. Birališta se otvaraju u 7 sati, a zatvaraju u 19 sati.

Prema ovjerenim kandidatskim listama, za gradonačelnika Bihaća građani će birati između pet kandidata, a to su Damir Đug (nezavisni kandidat), Elvedin Sedić (Pokret za modernu i aktivnu Krajinu-Pomak), Amarildo Mulić (nezavisni kandidat), Adnan Habibija (SDP), te Hamdija Abdić (SDA).

ČITAJ JOŠ:  Konaković: Uvjerljive pobjede u Srebreniku i Tuzli, vodimo u Bihaću

Za gradonačelnika Tuzle u utrci je šest kandidata, i to Derviš Čičko (nezavisni kandidat), Mirnes Ajanović kao nezavisni kandidat, Halid Žigić (nezavisni kandidat), zatim Zijad Lugavić (SDP) koji je aktuelni v.d. načelnika, Almir Arnaut (nezavisni kandidat) i Omer Berbić (Naša stranka).

Za gradonačelnika Srebrenika bira se između dva kandidata i to Adnana Bjelića (koalicija Ujedinjeni koju čine Narod i pravda, Naša stranka i SDP) i Nermina Tursića (SDA).

Za gradonačelnika Zvornika samo je jedan kandidat-Bojan Ivanović (SNSD).

ČITAJ JOŠ:  Adnan Bijelić (NiP, SDP i Naša stranka) je novi gradonačelnik Srebrenika

Za načelnika Općine Vogošća bira se između dva kandidata. Radi se o Migdadu Hasanoviću (SDA) koji je trenutno v.d. načelnika, i o Adnanu Šeraku (Ujedinjeni, odnosno NiP, Naša stranka i SDP).

Dva su kandidata i za načelnika Općine Bratunac i riječ je o Lazaru Prodanoviću (SNSD) i Srđanu Rankiću kao nezavisnom kandidatu.

Izbori su raspisani jer su čelni ljudi ovih lokalnih zajednica prihvatili mandate koje su osvojili na Općim izborima održanim 2. oktobra.

Broj upisanih birača za prijevremene izbore

Broj upisanih birača u Centralni birački spisak

ČITAJ JOŠ:  Rankić “optužio” Bošnjake da su pomogli u pobjedi SNSD-ovog kandidata

Faktor.ba

GODISNJICA
MARKETING