U NEDJELJU NA OBN TV: Gost REFLEX-a ministar unutrašnjih poslova FBiH

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

U nedjelju 26.04.2015. u 13:20h u programu OBN TV pogledajte novo izdanje političkog talk showa „Reflex“. Gost u programu OBN TV je ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara u razgovoru sa urednikom Esadom Hećimovićem otkriva šta se dešava unutar nove Vlade Federacije BiH i sigurnosnog sistema BiH poslije uspostave nove vlasti u Federaciji BiH i na državnom nivou. 

Kako će ministar Čampara sarađivati sa direktorom Federalne uprave policije, a kako će Federalni MUP sarađivati sa drugim policijskim agencijama u BiH? Da li su završeni personalni sukobi direktora agencija? Kako u SDA vide izbor direktora OSA-e i SIPA-e? Da li postoji sporazum SDA i Saveza za promjene o imenovanju novog direktora SIPA-e? Za šta se pripremaju specijalci MUP-ova Republike Srpske i Federacije u obuci Štaba za specijalne operacije američke vojske? Kako će Federalni MUP primijeniti nove zakone o borbi protiv organizovanog kriminala u Federaciji? Šta su prioriteti nove federalne vlade? Da li će doći do sukoba ministara iz  HDZ-a i DF-a u Vladi Federacije BiH?  Šta traži MMF a šta EU od novih vlasti u Federaciji i državi?

Pogledajte Reflex u nedjelju u 13,20 sati na OBN-u.