Portal 072info

U nedjelju početak ribolovne sezone

ribolov

Članovi Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva u nedjelju, 2. marta, obilježit će početak ribolovne sezone. Okupljanje tim povodom bit će upriličeno na jezeru Starača u Podlugovima, općina Ilijaš.

– Ribolovna sezona počinje 1. marta, ali zbog najave iz drugih sarajevskih udruženja ribolovaca da će svi napraviti okupljanja 1. marta, mi smo naše pomjerili za dan poslije. Želimo da na jezero dođe što više ribolovaca i da uporede sadašnje stanje na jezeru s onim otprije godinu dana – navode iz Udruženja.

U jezero Starača u dva navrata je ubačeno oko 150 kilograma kalifornijske pastrmke. Posljednje poribljavanje je obavljeno prije desetak dana kad je ubačeno oko 70 kilograma ribe.

Inače, u toku su aktivnosti potpisivanja ugovora s drugim udruženjima u Bosni i Hercegovini o važenju ribolovnih dozvola Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva na vodama tih udruženja.

– Zbog želje da se ribolovci masovnije odazovu ovom skupu i druženju, donesena je odluka da će u nedjelju jedna dozvola vrijediti za dvojicu ribolovaca. Također, obavještavamo ribolovce da je na jezeru posebni režim ribolova gdje je dozvoljeno kao ulov ponijeti dvije kalifornijske pastrmke i šest komada ostalih vrsta bijele ribe – navode iz Udruženja “Bistro”.

Fena

Podijelite članak