U nedjelju počinje sezona kupanja na zeničkim bazenima, besplatan ulaz svim posjetiocima 

U nedjelju počinje sezona kupanja na zeničkim bazenima, besplatan ulaz svim posjetiocima 

Sezona na otvorenim gradskim bazenima u Zenici, kojima upravlja JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, zvanično će početi u nedjelju, 19. juna, uz tradicionalno besplatno kupanje prvog radnog dana. 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas bazene, a ovom prilikom i lično se uvjerio kako će predstojeća ljetna sezona na gradskim bazenima biti u ljepšem izdanju za što je Grad Zenica izdvojio značajna sredstva.

“Za ove namjene opredijelili smo gradskim budžetom oko 450.000 KM i to su sredstva veća nego što je JP za upravljenje i održavanje sportskih objekata u Zenici uspjelo potrošiti zbog tenderskih procedura. Željeli smo građanima i svim posjetiocima zeničkih bazena ovaj prostor malo uljuditi i zahvaljujem ovom preudzeću i radnicima na čelu sa direktorom, koji su dali sve od sebe da urade sve što je neophodno kako bi se uljepšao prostor bazena na kojima će, uvjeren sam, građani tokom vrelog ljeta uživati. Posebno ističem da smo, uprkos činjenici da sve poskupljuje, cijene ulaznica uspjeli ostaviti na nivou prošlogodišnjih, a prvog dana rada bazena svim građanima i posjetiocima osigurali smo besplatan ulaz”, rekao je gradonačelnik Kasumović. 

Prema riječima Nedima Talića, direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, cjelodnevna karta iznosi četiri marke za odrasle i dvije marke za djecu, dok poludnevna karta iznosi dvije marke za odrasle i jednu marku za djecu.

DCIM\101MEDIA\DJI_0161.JPG

“Za narednu ljetnu sezonu bazeni su ofarbani i osvježeni. Osim toga, nabavili smo podloge koje se ne kližu i postavili ih na najfrekventnije dijelove platoa, kupljeno je 25 novih klupa, postavljene su dvije nove nadstrešnice, a očekujemo još nabavku 250 novih ležaljki, te uređaja za elektronsku naplatu za ulazak na bazene”, pojašnjava Talić. 

Na kraju najavljuje kako će ove godine na bazenima biti mnoštvo sportskih, ali i muzičkih događaja koji će učiniti da i ova sezona bude na zavidnom nivou.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica