Portal 072info

U nedjelju program “Sjećanje na Žarka Mijatovića” u Zeničkom pozorištu

Zarko Mijatovic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosansko narodno pozorište Zenica od ove godine počinje program „Sjećanje na…“ i prva programska aktivnost je posvećena istaknutom glumcu i reditelju Žarku Mijatoviću, koja će biti održana u nedjelju, 18. oktobra u 19.30 sati.

Žarko Mijatović je u historiji Zeničkog pozorišta ubilježen kao uspješan reditelj i osnivač Dramskog studija u kome je ponikao veliki današnji ansambl BNP-a. Uspješno je vodio i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak” u Zenici, a u BNP-u će biti upriličen program sjećanja povodom devete godišnjice od smrti Mijatovića.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Program se sastoji od izložbe fotografija u kojima je Žarko Mijatović igrao i fotografija predstava koje je Mijatović režirao. Izložba će biti postavljena na Donjem foajeu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Autor izložbe je dramaturg Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hasan Džafić.

Drugi dio programske aktivnosti „Sjećanje na Žarka Mijatovića“ je emitovanje predstave „Božićna bajka“ prema tekstu Mate Matišića, u režiji Sulejmana Kupusovića. Predstava će biti emitovana na Maloj sceni koja i nosi naziv prema preminulom reditelju i glumcu Žarku Mijatoviću, a koja je premijerno izvedena 30. marta 1991. godine.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Zbog ograničenog broja posjetitelja i poštovanja higijensko-epidemiološkim mjera, zenički BNP je u partnerstvu sa Radio-televizijom Zenica omogućio gledanje predstave putem TV-ekrana u programu Televizije Zenica u nedjelju u 20 sati.

Moli se pozorišna publika da na programske aktivnosti zeničkog BNP-a dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, od publike se očekuje nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
  • 14
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Višestruko nagrađivana „Ravna ploča“ u četvrtak na sceni Zeničkog pozorišta

072info.com

U Zenici večeras “Put do Čarolije”, u Kaknju u ponedjeljak “Ježeva kućica”

072info.com

Večeras u Zeničkom pozorištu „Savšen proizvod“

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6