U nesrećama izazvanim obilnim padavinama poginulo 40 osoba

U nesrećama izazvanim obilnim padavinama poginulo 40 osoba

Od posljedica obilnih kiša i snijega u Pakistanu je poginulo 40 osoba, a povrijeđeno više od 40, javlja Anadolija.

Prema novinama “The Dawn”, jaki pljuskovi i snijeg značajno su utjecali na život u regiji Gilgit-Baltistan i nekim dijelovima provincija Balochistan i Khyber Pakhtunkhwa.

U saopćenju Uprave za katastrofe Kiber Paktukva (Khyber Pakhtunkhwa) navodi se da je usljed jake kiše i snijega u provinciji poginulo 35 osoba, a povrijeđene su 43. Navodi se da je 46 kuća u potpunosti oštećeno, a više od 300 djelimično uništeno zbog prevelikih padavina koje su izazvale klizišta.

U saopćenju se ističe da je u pojedinim regijama provincije došlo do nestanka struje, a zatvoreni su i neki magistralni putevi za saobraćaj.

Zvaničnici Balochistana objavili su da je pet osoba poginulo usljed urušavanja krovova zbog snježnih padavina u pojedinim dijelovima provincije.

Vlasti su konstatovale da su 82 kuće u ovim regijama potpuno oštećene, a više od 120 djelimično oštećeno zbog vremenskih uslova.

Nepovoljni vremenski uslovi pogodili su veći dio zemlje, uključujući Lahore, Balochistan, Karachi i planinske regije na sjeveru.

Dok su vlasti proglasile “vanrednu situaciju” u Karačiju zbog obilnih kiša, nevrijeme je također negativno utjecalo i na život u nekim dijelovima Lahorea

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica