U NEUMU KAO NA DRUGOJ PLANETI, MASKE NI NA VIDIKU: Evo šta smo zabilježili na bh. moru

neum utorak septembar2 696x392 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U Neumu kao nikad do sada – turistička sezona itekako cvjeta. Mada već dobro koračamo u septembru, sudeći po trenutnom broju gostiju ili onima koji su najavili svoj dolazak, sezona će u ovom gradu još dugo trajati.

Hayat

Tamošnji hotelijari zadovoljno trljaju dlanove. “Kašika u med” pala je i ugostiteljima koji, pričaju nam, ne pamte kada su imali više posla nego ove godine.

Hayat
  • Dobro nama dođe ova korona. Da je nije bilo većina Bosanaca i Hercegovaca, ali i brojnih gostiju iz drugih zemalja, ne bi znali da je bosansko more tako lijepo – govori nam jedan od tamošnjih ugostitelja dok sa konobarima “trči” po restoranu raspremajući stolove kako bi novi gosti, koji već čekaju na vratima, mogli sjesti.

Pored Bosanaca i Hercegovaca u Neumu je trenutno veliki broj turista iz Srbije. Lijepo im je.

Hayat

Snježana iz Nove Pazove je prvi put u Neumu i pozitivno je iznenađena.

  • Zaista prelijepo. More lijepo, dobar smještaj, odlična hrana… Ljubazni su domaćini, a i ovdje kao d aniko nikad anije čuo za koronu – sva u šoku govori nam ona pokazujući na brojne šetače koji paradiraju bez maski.
Hayat

I zaista, turisti se ponašaju kao da korona ne postoji. Niko ne da ne nosi masku. Većina je nema ni u ruci, a kamoli na licu.

Na radnjama su istaknuta upozorenja o mjerama zaštite, ali za većinu kao da ništa ne piše. Trgovci upozore, većina ne čuje.

Hayat

Pogledajte dio atmosphere iz Neuma u snimcima koji su nastali ovog utorka oko 21 sat.

Hayat