U Neumu uhapšen sin Hanke Paldum: Osumnjičen za silovanje?

595BBB4E 0702 4ACA 9698 DE0413EB95CA
Podijelite vijest

U Neumu je uhapšen Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum saznajemo iz povjerljivih policijskih izvora zbog sumnje da je fizički i psihički maltretirao djevojku (1995.), te je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos. 

Jučer je ženska osoba prijavila kako je, u njenoj kući u Neumu, M.B. iz Sarajeva (1985.) fizički i psihički maltretirao njenu gošću (1995.), te je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos. 

ČITAJ JOŠ:  Još jedan slučaj silovanja žene

Informacije o prijavi i lišavanju slobode osumnjičenog potvrdio nam je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a rekavši: ”Ženska osoba je prijavila telefonom u Policijsku stanicu Neum da je u kući gdje stanuju; jedna muška osoba M.B. (1985.) godište iz Sarajeva tijekom prošle i pretprošle noći psihički i fizički maltretirala njenu gošću (1995.) godište iz Sarajeva”, rekao je Marić nadodavši da u prijavi stoji da ju je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos. 

Informacija je kasnije obavljena u biltenu MUP-a HNŽ-a gdje se navodi da je M.B. lišen slobode i službenim vozilom prevezen u Mostar. S navedenim slučajem je upoznat nadležni tužitelj, a rad su nastavili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ. Inače, Brkić je od ranije poznat javnosti po svojim ispadima, te je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću 2014. godine u kojoj su teško povrijeđene tri pješakinje. 

ČITAJ JOŠ:  Serijski silovatelj nakon 15 godina pušten iz zatvora: Sada mirno šeta centrom grada

Poslije udesa, Brkić je podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatirano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. Brkić se na zadnjem ročištu izjasnio da nije kriv. Sud je tada naložio liječenje u psihijatrijskoj klinici te oduzimanje vozačke na jednu godinu. 


Podijelite vijest