U Njemačku otišlo više od 600 medicinara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U toku je treći i za ovu godinu posljednji poziv za prijave medicinskih radnika za učešće u projektu „Triple Win“ s rokom do 13. septembra. Intervjui s kandidatima koji zadovolje uvjete bit će održani od 30. septembra do 4. oktobra.

„Triple Win“ nudi pouzdano i sigurno zapošljavanje medicinskih radnika iz BiH u Njemačku. Osnovni uvjeti za prijavu i učešće u projektu su redovno završen opći ili pedijatrijski smjer medicinske škole, odrađen pripravnički staž i položen državni ispit. Poznavanje njemačkog jezika nije uvjet za prijavu, u okviru kojeg se kandidatima nudi besplatan kurs do nivoa B1, zahtijevanog za odlazak i rad u Njemačkoj. 

Najveća prednost posredovanja putem ovog projekta je sistemsko praćenje pripreme učesnika u matičnoj zemlji, kao i tokom prve godine boravka u Njemačkoj, što kandidatima pruža dodatnu sigurnost i podršku.

Kakva su iskustva, pitali smo Emira Čomora, koordinatora projekta.

– Triple Win u BiH provodi se od 2012. godine, od kada smo uspješno posredovali za više od 600 kandidata – kaže Čomor.

Aleksandra Milutinović prijavila se u januaru i već radi u Memingenu.

– Nakon prvog intervjua, za nekoliko sedmica dobila sam ponudu za prvog poslodavca. Intervju je prošao uz punu podršku „Triple Wina“, a nakon toga pružali su punu podršku. Po dolasku u Memingen imali smo osobu koja nas je upoznala s klinikom i završila prijavu boravka i ostalo – kazala je Milutinović.

Prijave do 13. septembra

Svi koji se žele prijaviti za učešće u projektu „Triple Win“ mogu poslati prijavnu dokumentaciju do 13. septembra na adresu Agencije za rad i zapošljavanje BiH ili predati lokalnom birou za zapošljavanje u FBiH i RS.

AVAZ

GODISNJICA
MARKETING