Screenshot 6 740
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 0,5 posto u odnosu na oktobar, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 0,9 posto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima zabilježen pad prometa od 0,7 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru zabilježio je rast od 0,9 posto u odnosu na oktobar.

Rast prometa od 1,9 posto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je pad prometa od 0,7 posto ostvaren u trgovini prehrambenim proizvodima.

Pad u odnosu na prošlu godinu

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u novembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 9,8 posto.

Promet prehrambenim proizvodima u jedanaestom mjesecu zabilježio je pad od 3,8 posto u odnosu na novembar prošle godine, a promet neprehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 4,8 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u novembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 7,3 posto.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 5,9 posto, a promet neprehrambenim proizvodima pad od 4,5 posto. 

Srna