U novom crnogorskom gradu radit će 3.000 ljudi

U novom turističkom gradu u Crnoj Gori – Luštica Bay, kada bude završen, radiće oko tri hiljade stalno zaposlenih, dok trenutno na projektu radi oko 600 ljudi, saopštio je izvršni direktor kompanije Luštica Development, Daren Gibson.

On je za Dan kazao da je Luštica Bay prepoznata kao izuzetno bitan projekat za turističku privredu, lii za privredu Crne Gore u cjelini.

“Ako uzmete u obzir veličinu projekta i samu turističku ponudu u okviru projekta, to značajno utiče na poboljšanje kvaliteta ponude u državi, ali i cijelog regiona”, rekao je Gibson.

Kako je naveo, sa ukupnom investicijom od 1,1 milijardu eura može se pretpostaviti koliko je kompanija bitna za crnogorsku privredu, u smislu investicije.

“Kada pogledate samu veličinu, shvatite da smo mi najveći projekat ove vrste u jugoistočnoj Evropi i to vam daje sliku koliko smo bitni i u crnogorskom kontekstu”, kazao je Gibson.

On je rekao da će u Luštica Bay, u sljedećih nekoliko sedmica biti završeno i predato vlasnicima oko 50 novih rezidencijalnih objekata – apartmana, vila i gradskih kuća.

BiznisInfo

Prethodni članakBiH bilježi najviše mrtvih u udesima u Evropi
Sljedeći članakTrnoviti put Luke Modrića: Od izbjeglištva do svjetskog trona