U oktobru škola slikanja za zeničke seniore

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Cilj projekta je jačanje međugeneracijske saradnje između mladih i starih osoba, te međunarodne saradnje između BiH i Ukrajine kroz umjetnost

Mladi umjetnici Alen Ahmić i Amina Šarić, članovi udruženja “Naša djeca” i “Naš most”, tokom oktobra će u Zenici razviti program “škole slikanja za seniore” uz mentorsku podršku umjetnica Našeg mosta u okviru projekta “Kreativni most”.

Cilj projekta je jačanje međugeneracijske saradnje između mladih i starih osoba, te međunarodne saradnje između BiH i Ukrajine kroz umjetnost.

Program će testirati kroz praktične radionice s grupom zeničkih seniora, a isti kreativni model će u prvoj polovini novembra primijeniti u radu s grupom starijih osoba u Ivano-Frankivsku, u Ukrajini.

Rezultat radionica u Zenici i Ivano-Frankivsku bit će izložbe naslikanih radova polaznika i polaznica “seniorskih škola slikanja” u oba grada.

Također, u subotu, 5. oktobra, udruženje Naš most Zenica organizuje četvrti ovogodišnji sajam rukotvorina i umjetnina pod nazivom “Može Bazar”, saopćeno je iz Udruženja Naš most Zenica.