U okviru zavedene istrage službenici kriminalističke policije identifikovali i uhapsili maloljetno lice K.S., iz Zenice, zbog izvršenog ubistva 

U okviru zavedene istrage službenici kriminalističke policije identifikovali i uhapsili maloljetno lice K.S., iz Zenice, zbog izvršenog ubistva 

Kako smo već informisali javnost, dana 19.03.2022. godine, u16,25 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici, da je u ulici Poglavnica, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, B.A., rođene 1966. godine, iz Zenice. Odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnostprijave, te obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Obdukcijom, koja je izvršena u JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla, utvrđeno je da je smrt lica nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu, nakon čega su poduzimane intenzivne aktivnosti službenika Sektora kriminalističke policije, u skladu sa nalozima i uputama dežurnog kantonalnog tužioca koji je sve vrijeme direktno nadzirao i usmjeravao radnje koje su poduzimane na utvrđivanju okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica. 

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, pronađeno je i lišeno slobode maloljetno lice K.S., iz Zenice, koje se sumnjiči da je izvršilo navedeno krivično djelo. Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, lice K.S. će biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Ubistvo“ iz člana 166. stav 2 Krivičnog zakona Federacije BiH. Kako je utvrđeno sprovedenom istragom, motiv ovog ubistva je bilo koristoljublje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE