U Olovu klanjana dženaza svirepo ubijenoj Arneli Đogić

Foto: Oslobođenje

Fokus.ba – Jednostavno drugačiji!
VIJESTI
BIZNIS
EU U FOKUSU
SPORT
MAGAZIN
TEHNOMANIJA
KOLUMNE
FOKUS TV

Naslovnica Vijesti BiH U Olovu klanjana dženaza svirepo ubijenoj Arneli Đogić
VijestiBiH
U Olovu klanjana dženaza svirepo ubijenoj Arneli Đogić
Mar 4, 2016
Podijelite s drugima na Facebooku! Tweet na Twitteru!

Na mjesnom groblju u Olovu danas je klanjana dženaza Arneli Đogić, rođenoj 1992. godine, koja je prije tri dana ubijena na svirep način.

Stotine ljudi koji su prisustvovali posljednjem ispraćaju mlade Arnele kazali su da se nadaju da će pravda biti zadovoljena, te da će zločinci koji su monstruozno ugasili njen život biti kažnjeni najvećom kaznom.

Avdija Selimović (1990) iz Olova i Muriz Brkić iz sela Ceribašići kod Sokoca priznali su da su ubili 24-godišnju djevojku čije je tijelo prekjučer pronađeno u kanjonu rijeke Stupčanice. Obdukcijom je utvrđeno da je Arnela preminula od ubodnih i probodnih rana vrata. Također su uočeni lomovi ključne kosti i kičme, koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice.

Sudija za prethodni postupak Kantonalog suda u Zenici, prihvatio je prijedlog zeničkog Tužilaštva, te odredio pritvor Selimoviću i Brkiću, koji se terete za ubistvo počinjeno na okrutan i podmukao način za koje se može izreći i kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Danas u 16 sati će na mjesnom groblju u olovskom naselju Solun biti ukopan i tragično nastradali 35-godišnji Adin Mustajbegović.

Tijelo nesretnog mladića, čiji nestanak je prijavljen 30. januara, prije dva dana je na putu prema Zavidovićima izbacila rijeka Krivaja. On je, kako je potvrđeno, preminuo usljed utapanja.

Oslobođenje

Prethodni članakModni stilisti znaju trikove: Kako odjećom prikriti višak kilograma
Sljedeći članakKoliko koraka dnevno je potrebno da biste smršali?