U OŠ “Vladimir Nazor” Zenica obilježen Dan nezavisnosti BiH

Objavljeno:

U vaspitno obrazovnom radu neophodna je saradnja porodice i škole , jer jedan od uslova za ispoljavanje pozitivnih efekata vaspitno- obrazovnog procesa se upravo temelji na saradnji.


U životu djeteta porodica i škola su dvije sredine u kojima dijete odrasta, te su podjednako odgovorne za kvalitet socijalizacije i razvoja djetetove ličnosti.
Samo dobri partnerski odnosi mogu doprinijeti da dijete ima više motivacije , samopouzdanja , da bolje prati nastavu, ima razvijene socijalne vještine, te manje sklonosti ka društveno nepoželjnim oblicima ponašanja.


Naša škola se može pohvaliti dobrim partnerskim odnosom sa roditeljima koji su spremni da uče o sebi, o svom djetetu, ali i nastavnicima koji svojim djelovanjem svakodnevno pokazuju kako nisu samo prenosioci znanja, već istovremeno i učenici , savjetnici, saputnici kako djeteta tako i roditelja.


Učenici i A odjeljenja Osnovne škole ” Vladimir Nazor” u Zenici su zajedno sa roditeljima i učiteljicom nesvakidašnjom izvedbom pjesme Kad kažeš Bosna pokazali kako se njeguje partnerstvo i kao jedna velika porodica pokazali koliko vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Adnan Kolić pobjednik Lanaco kupa Banja Luka

Adnan Kolić član TK "Mladost Zenica", ovog vikenda osvojio...

ZENICA: Zauvijek nas je napustio Dževad Merdan, vlasnik “Lađane” 

Zauvijek nas je napustio Dževad Merdan, vlasnik “Lađane” Zenica tuguje...

Iskoristili gest Kasumovića: Mještani Bistrice zasadili velike plantaže krompira

S ciljem podrške poljoprivrednim proizvođačima Grad Zenica objavio je...

Težak sudar autobusa i Golfa 2 u Vardi kod Zenice (FOTO)

Na regionalnoj cesti Zenica - Arnauti - Kakanj kod...