w873 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

U Gradu sunca u Trebinju, prigodnom svečanosti ozvaničen je početak ljetne turističke sezone uz bogat kulturno-zabavni program.

Predstojeća sezona

Gradonačelnik Mirko Ćurić istakao je da Trebinje mnogo očekuje od predstojeće sezone, koja će, prema svim procjenama i analizama, biti jedna od najboljih do sada.

Prema Ćurićevim riječima, maj je bio izuzetno uspješan, kada se nakon dugo vremena u Trebinju ponovo tražio krevet više.

Bogato kulturno ljeto

– To je znak da se život, uprkos još prisutnoj sjeni pandemije, vraća u normalu. Trebinje je prepoznato kao turistički grad u regionu u koji se rado dolazi jer ni na jednom mjestu nećete naći tako skladan odnos mediteranske klime, očuvane prirode, bogatstva kulturno-historijskih spomenika, vrhunske gastronomske ponude i gostoprimstva domaćina. Upravo su to prednosti koje naš grad stavljaju na zasluženu lidersku poziciju i od nas traže da budemo inovativni, da gradimo nove sadržaje i pratimo svjetske trendove – naveo je Ćurić.

Dodao je da Trebinjce i njihove goste ove godine očekuje i bogato kulturno ljeto s tradicionalnim festivalima i brojnim drugim sadržajima i programima.

– Trebinje izrasta u ozbiljno turističko mjesto, a to od nas zahtijeva nove standarde, nove obrasce ponašanja, nove ideje i još veći kvalitet svih usluga. Dajmo svi doprinos nadolazećoj turističkoj sezoni, svojim primjerom pokažimo odnos prema turizmu, svom gradu i svakom gostu koji nas posjeti budimo i ovog ljeta dobri domaćini – istakao je gradonačelnik Ćurić.