U ovom dijelu BiH skraćen policijski sat i dopuštene maturske zabave i svadbe

napredakbrcko 1

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o skraćenju policijskog sata na području Distrikta.

Kretanje osoba na području Distrikta od danas je zabranjeno u vremenu od 24 sata do 5 sati ujutro, dok je rad privrednih subjekata i dalje dopušten do 22 sata.

U vrijeme zabrane kretanja dopušten je rad dežurnih apoteka, benzinskih pumpi koje u tu vrijeme mogu samo točiti gorivo te rad privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Štab za zaštitu i spašavanje dopustio je organiziranje maturskih proslava i svadbenih svečanosti u zatvorenom prostoru na teritoriju Brčko distrikta BiH u skladu s važećim naredbama i preporukama za organiziranje takvih događaja.

Ugostiteljski objekti koji organiziraju proslave maturalnih večeri i održavanje svadbenih veselja mogu raditi do 23 sata.

Rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru mogu se odvijati do 22 sat, dok je zabranjeno svako organizirano okupljanje s muzikom uživo, di-džejevima i slično uz iznimku maturskih večeri i svadbenih veselja na kojima je dopušten muzika uživo.

Na području Distrikta obavezno je nošenje zaštitne maske (prekrivena usta, nos i brada) u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru u grupi od dvije ili više osoba te održavanje fizičke distance od dva metra, osim članova užeg domaćinstva.

Danas donesene mjere važit će sljedećih 15 dana.