Portal 072info

U ovom gradu broj registrovanih samostalnih djelatnosti je udvostručen

Screenshot 9 275
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Visokom je zabilježen veliki porast registrovanih samostalnih djelatnosti. Prema podacima koje je objavila press služba Grada Visoko, u odnosu na proteklih sedam godina ovaj broj je udvostručen.

Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta na području grada Visoko rezultovalo je vidljivim porastom registrovanih samostalnih djelatnosti. Grad Visoko kroz nadležne službe kontinuirano radi na građenju, uređenju i očuvanju cijelog gradskog i prigradskog područja i naših poslovnih zona, te je takav ambijent pogodan za naše djelatnike, saopćeno je iz gradske press službe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U 2013. godini bilo je 1.030 registrovanih, dok je u 2019. godini broj registrovanih samostalnih djelatnosti porastao na 2.176.

Navode kako su među kategorijama registrovanih samostalnih privrednih djelatnosti trgovačke radnje, ugostiteljske radnje, obrti, javni prijevoz, agencije, prerada mesa i mlijeka, kućna radinost, poljoprivredna djelatnost, tradicionalni obrt, auto škole i nova kategorija – smještajni kapaciteti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Razvojem turizma i povećanim brojem posjeta našem gradu, građani su potaknuti da registruju sobe i apartmane u domaćinstvu, te je primjetan porast registrovanih smještajnih kapaciteta – navode u saopćenju dodajući kako su za registraciju smještajnih kapaciteta predviđene i olakšice kroz normativne akte Grada Visoko.

“Grad Visoko kroz različite projekte, kako samostalno, tako i u saradnji sa svim nivoima vlasti i organizacijama, kroz različite projekte pruža pomoć i podršku samostalnim djelatnicima. Takva pomoć ogleda se kroz poticaje i donacije, kako novčane, tako i donacije resursa”, zaključuje se u saopćenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zbog loših vremenskih uslova: U lančanom sudaru kod Visokog učestvovalo devet vozila

Portal 072info

SAMO U BIH: Naručio namještaj vrijednosti 9.000 KM, nakon ugradnje odbio platiti pa prijetio dužniku

DPA - Portal 072info

Amra Babić priznala poraz u Visokom: Hvala svim biračima koji su mi dali povjerenje

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME