Portal 072info

U Parlamentu BiH će se vršiti provjera svih diploma

U Parlamentu Bosne i Hercegovine je od svih uposlenika zatraženo da dostave diplome o stečenoj stručnoj spremi, a provjeravat će se diplome dodjeljivane u visokoškolskim i srednjoškolskim ustanovama.Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović je, kako je to za Klix.ba kazao, na današnjoj sjednici Kolegija Sekretarijata potencirao provjeru svih diploma uposlenika Parlamenta.

“Zatražio sam provjeru diploma za sve uposlene u Parlamentu BiH, najvišeg zakonodavnog tijela u Bosne i Hercegovine. Prvo je moja diploma na spisku za provjeru, pa svih ostalih uposlenika”, rekao je Vehabović.

Krivotvorenje diploma i njihova zloupotreba je dugogodišnji problem bh. institucija, koji je zasluženu pažnju zadobio tek u proteklom periodu kada su novinari online magazina Žurnal objelodanili kako se kupuju diplome srednje škole.

Podsjetimo, Klix.ba je ranije pisao da su tri službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imala sumnjivo stečene diplome srednje škole.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box