Portal 072info

U patroli za vrijeme policijskog sata: Zeničanin kažnjen pa policajcima dao šokantnu izjavu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon širenja pandemije koronavirusa u BiH, poduzete su brojne mjere kojima se nastoji spriječiti širenje opasnog virusa. Jedna od tih mjera je i uvođenje policijskog sata, a koji je na snazi od 20 do 5 sati. Brojni policijski službenici kontroliraju i nadgledaju da li se mjere poštuju u gradovima širom države. Reporteri “Avaza” večeras su patrolirali sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). 

Patrolirajući gradom, uvidjeli smo kako se građani pridržavaju ove izrečene mjere. Zatekli smo tek poneki automobil na ulicama Zenice, a svaki kontrolirani vozač uz sebe je imao i neophodnu dozvolu za kretanje i to isključivo zbog radnih obaveza.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ipak, u ulici Aska Borića patrola je uočila muškarca sa psom. Zaustavljaju se i kontroliraju ga. Nije imao nikakvo dopuštenje odnosno dozvolu za kretanje u vrijeme policijskog sata zbog čega mu policijski službenici izdaju prekršajni nalog.

Iako se pokušao pravdati “kako je izveo psa”, “da je negdje pročitao da na to ima pravo”, a pri tome mu je adresa stanovanja na drugom kraju grada, policijski službenici nisu “pali” na priču i uručili su mu prekršajni nalog. Ovaj muškarac je energično negodovao a imao je i komentar.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nisu “pali” na priču

– Manje sam problema imao sa policijom dok sam se bavio kriminalom. I šta, hoću li ja sada svaku noć dobiti prekršajni nalog što izvedem psa – komentirao je sakcionirani Zeničanin.

Na to su mu policajci samo kazali da ide kući. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice MUP-a ZDK, uzimajući u obzir veličinu Kantona, broj stanovnika, ali i područja koja pokrivaju, zadovoljni su poštivanjem mjere policijskog sata.

Svojevrsna zloupotreba

– Generalno smo zadovoljni ponašanjem građana u kontekstu poštivanja svih naloženih mjera, naročito poštivanja policijskog sata – kaže Alić.

Ističe da su u prvih nekoliko dana, a nakon stupanja na snagu naredbe o zabrani kretanja građana od 18 do 5 sati, bilježili svega nekoliko slučajeva kršenja.  

– Razlog povećanja broja izdatih prekršajnih naloga u proteklih nekoliko dana je što je, pored dokumentovanja i sankcionisanja kretanja u vrijeme policijskog sata, izdat i određeni broj prekršajnih naloga osobama koje su imale potvrdu o kretnju, ali je utvrđeno da njihovo kretanje nije opravdano, što je predstavljalo svojevrsnu zloupotrebu, a što policija ZDK neće tolerisati i ispitivat će svaki pojedinačan slučaj i po potrebi reagirati i sankcionirati – izričita je Alić, dodajući da su novčane kazne za nepoštivanje ove mjere od 200 KM do 500 KM. 

Glasnogovornica Alić u ime MUP-a ZDK zahvaljuje se svima onima koji poštuju mjere.

– Zahvaljujemo se svim savjesnim građanima koji dosljedno poštuju sve naredbe i mjere koje su na snazi. Obaveza nam je da dodatno pooštrimo mjere prema onima koji to nisu i na taj način ugrožavaju zdravlje svih nas – zaključuje Alić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz – D.PAŠALIČ


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 413
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Apel uglednog epidemiologa: Zaustavite agresive mjere, uništit ćete društvo!

Portal 072info

Niko ne mari za koronu: Stotine Prozoraka na slavlju poslije mise, zaigralo se i kolo

Portal 072info

Više od 46 miliona zaraženih koronavirusom

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6