Portal 072info

U petak prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga, sergija za narod Sirije

People carry an injured girl after the Russian air strikes in Sukeri region of Aleppo, Syria on November 08, 2015. (Ahmed Muhammed Ali - Anadolu Agency)

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pozva muslimane i građane Bosne i Hercegovine na prikupljanje pomoći za narod Sirije.

– U svim džematima na području Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u domovini i dijaspori, u petak, 23. decembra ove godine, organizirat će se prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga, sergija, za pomoć napaćenom narodu Sirije – kaže se u saopćenju.

Islamska zajednica u BiH poziva muslimane i sve građane da, u skladu sa svojim mogućnostima, još jednom pokažu nesebičnost i solidarnost s ljudima u stanju patnje i obespravljenosti, te uzmu učešće u pružanju pomoći narodu Sirije.

– Naš, naizgled, skromni doprinos može povratiti nadu sirijskom djetetu, pomoći mu da pronađe životni smisao ili mu ublaži bol i patnju. Pokažimo vjerničku solidarnost i ljudsko suosjećanje. Onaj ko nema ljubavi i milosti prema drugom čovjeku udaljuje se od Božije ljubavi i milosti – navodi se u saopćenju.

Muslimani, putem Islamske zajednice, u protekle dvije godine prikupili su više od 500.000 KM, čime je opremljeno 15 kontejnera za potrebe izbjegličkog kampa za oko 5.000 sirijskih izbjeglica. U vidu medicinske pomoći i pomoći medicinskom kadru koji se brine o sirijskim izbjeglicama na jugu Turske prikupljeno je oko 185.000 KM, javlja MINA.

Podijelite članak

Počitajte još

IZ BiH objavila vaktiju sa značajnim datumima: Kada su ove godine ramazan, bajrami, Nova hidžertska godina?

072info

Džemat “Hanovi” kod Visokog: Na sabahu više od 500 vjernika

072info

Zeničani sve više kupuju pred Bajram, frizerima pune ruke posla, a poklanja se i nakit

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box