Screenshot 2 1017
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Kompleks slanih Panonskih jezera u petak 26. juna zvanično počinje sa radom.

Obzirom na povoljnu vremensku prognozu koja je najavljena za predstojeći vikend, u petak 26. juna počinje ovogodišnja ljetna sezona na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli.

‘Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane dezinficirane vode u jezerima, čime su se stekli uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone koja će se realizovati uz primjenu svih propisanih mjera za zaštitu i sprječavanje širenja virusa COVID-19’ – saopćeno je danas iz JKP Pannonica.

Cijene dnevnih ulaznica ostaju nepromijenjene u odnosu na prošlu sezonu, a više informacija može se pronaći na web stranici www.panonika.ba.

‘Obzirom na ograničeni kapacitet kompleksa slanih jezera zbog primjene preventivnih mjera, prodaja ograničenog broja sezonskih ulaznica po akcijskim cijenama, koja je prekinuta 18. marta, nastaviće se u periodu 26 do 30 juna u terminu od 11 do 14 sati na južnoj ulaznoj kapiji u Panoniku (novi pješački most iz gradskog parka)’ – navodi se.

Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 08 do 20 sati, a tokom jula i avgusta, jedan sat ranije i duže.