U Podbrežju preko nove vodovodne linije položen asfalt

csm podbrezje 220 IMG 8866 c92d622a44
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Proteklog vikenda u mjesnoj zajednici Podbrežje varšena je realizacija projekta „Sanacija i asfaltiranje ulice Marka Rajića“. Radove vrijedne 39.733,20 KM (sa PDV-om) nakon raspisanog  javnog poziva izvelo je preduzeće „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko. Asfaltirano je 320 metara ulice u punom profilu, prosječne širine 3 metra, kao i dodatnih 51 metar najkritičnijih oštećenja od ostataka ulice.

Sanaciji i asfaltiranju ove ulice u MZ Podbrežje prethodilo je polaganje vodovodnih cijevi od strane Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Zenica.

„Prije par godina urađena je kanalizacija, sada i i voda, tako da su se stekli uslovi za konačan završetak ove ulice što je tridesetak domaćinstava čekalo više od 20 godina. Gradonačelnik Fuad Kasumović obećao nam je na isti način maksimalno urediti i put za Kondžila, tako da se u Podbrežju stvaraju uslovi za bolji život, koji je u nedostatku vode za piće, kvalitetnog puta i uz maksimalno zagađenje, skoro pa bio doveden u pitanje“, kaže Senad Muratović, predsjednik mjesne zajednice Podbrežje.