Portal 072info

U policijskoj akciji pet lica lišeno slobode zbog izvršenog razbojništva u Zenici

Dana 02.12.2014. godine, u 20,50 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Crkvice je prijavljeno da je u ulici Kamberovića čikma u Zenici od strane maskiranih lica, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršeno razbojništvo nad radnicima BP “Energopetrol”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca.

Odmah su angažovane sve raspoložive policijske snage na pronalasku izvršilaca ovog razbojništva, koji su brzom policijskom akcijom, dvadeset minuta nakon izvršenja krivičnog djela, locirani, lišeni slobode i privedeni u službene  prostorije. Radi se o licima: Č.D., rođen 1992. godine, Z.M., rođen 1993. godine, D.M., rođen 1994. godine, I.A., rođen 1996. godine i maloljetni B.V., sva lica iz Zenice, koja se sumnjiče da su izvršila ovo razbojništvo i nad kojim je u policijskim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, u toku današnjeg dana  Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane službenika Policijske uprave I,  uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, biti predata na nadležnost i dalje postupanje lica D.M. i I.A. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH, a lica Č.D., Z.M. i B.V. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 33. Krivičnog zakona FBiH ( Pomaganje).

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME