AA905480 3F38 42AF 8037 E817E6728F42
AUTOR: P.D.
DATUM: pro 7, 2021 @ 15:25
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

“Zenička inicijativa – Kasumović Fuad” organizirati će u ponedjeljak, 13. decembra sa početkom u 17 sati, na Trgu Alije Izetbegovića, kod bivše Robne kuće “Bosna”, skup podrške gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kojem je određen jednomjesečni pritvor isključivo zbog činjenice da Tužilaštvo ZDK nije stiglo ispitati 11 svjedoka u politički montiranom predmetu “Zenicatrans”.

-Brojni građani Zenice izrazili su želju da javno iskažu podršku gradonačelniku Kasumoviću koji trpi političko-pravosudno iživljavanje. Očekujemo dolazak najmanje 10.000 građana koji jasno žele poručiti da u pravosuđu ne smije biti dvostrukih aršina, ali i da iza cjelokupnog procesa koji se vodi protiv gradonačelnika Kasumovića i drugih stoje upravo oni koje je porazio dva puta na izborima – rekao je Kenan Uzunović, predsjednik Kluba vijećnika “ZI – KF” u Gradskom vijeću Zenica.

Ističe kako će na skupu podrške učestvovati i brojni političari, ali i građani koji su žrtve političko-pravosudnog iživljavanja.

-Osim toga, od sutra će na ulicama grada Zenice biti organizrano potpisivanje peticije za podršku gradonačelniku Zenice kojom će građani, također, ukazati na pravnu nelogičnost da je gradonačelnik Zenice, koji je štitio državnu imovinu, u pritvoru, dok istovremeno imamo slučaj federalnog premijera Fadila Novalića protiv kojeg je potvrđena optužnica u aferi “Respiratori” a brani se sa slobode – zaključio je Uzunović, dodajući da će termini i lokacije info pultova za potpisivanje peticije podrške biti naknadno objavljeni u medijima.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Na kraju ističe da je pokrenuta i online peticija, koju građani širom zemlje i svijeta mogu potpisati klikom OVDJE!

LIDER