U porodičnoj kući u pronađene dvije mrtve osobe

tt
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U Novoj Gradišci dogodila se strava, u porodičnoj kući pronađeni su mrtvi Tihomir Kmezić (40) i njegova prijateljica Anja Boronjek (38), piše 24 sata.hr.

Sumnja se da ih je ugušio ugljični monoksid iz peći na pelet.

Nesretne Anje mnogi se gledatelji sjećaju iz rijaliti šoua “Ljubav je na selu”. 

Spreman uvijek pomoći

Tamo je pokušavala pronaći ljubav, a za oko joj je bio zapeo farmer Alojz. Zbog njega je ostavila i tadašnjeg zaručnika, no Alojz ju na kraju nije odabrao.

– Svi u ulici smo u šoku. Tiho nam je bio jako dobar komšija, spreman uvijek pomoći. Tu subotu navečer izašli smo pred kuće kada smo vidjeli policiju, nije nam bilo jasno šta se događa. Nažalost rečeno nam je da je u kući pronađen mrtav naš komšija i jedna žena – rekla je Zlata Pazman, prva komšinica nesretnog mladog čovjeka.

Neispravnost instalacija

U ponedjeljak je tu informaciju potvrdila PU Brodsko posavska.

– U Novoj Gradišci, u Ulici M. Jurić Zagorke, u subotu, oko 17.30 sati, u porodičnoj kući, pronađena su dva mrtva tijela (muškarac rođ. 1982. i žena rođ. 1984.). Pregledom mrtvih tijela nisu uočeni tragovi nasilja. Uviđaj je obavljen u zajedničkoj saradnji Županijskog državnog odvjetništva, policije i inspektora zaštite od požara, kojim je utvrđeno da je u vremenu od 3. do 5. februara, zbog neispravnosti instalacija peći na kruta goriva, došlo do istjecanja plina ugljičnog monoksida u prostorije porodične kuće, trovanja i smrti dvije osobe – navodi se u saopćenju policije.