Portal 072info

U POSJETI OŠ HASAN KJAFIJA PRUŠČAK: Ordinacija “D&N” oduševila učenike edukativno-preventivnim časom (FOTO)

Uposlenici Stomatološke ordinacije “D&N” na čelu sa dr. Nerminom Ljubunčićem posjetili su Osnovnu školu Hasan Kjafija Pruščak, a sve sa ciljem kako bi održali edukativno-preventivni čas o važnosti pranja zuba i održavanja zdravlja usne šupljine. Mnogobrojni učenici nisu krili zadovoljstvo posjetom ljubaznog osoblja ove ugledne zeničke ordinacije na čelu sa dr. Ljubunčićem, a ova veoma korisna posjeta oduševila je i sve roditelje djece koja su sudjelovala edukaciji.

“Projekat je organiziran u saradnji sa firmom Biassko d.o.o koja je djeci obezbjedila prigodne poklone, a projekat je imao za cilj preventivni pregledi djece dobi od 5 do 7 godina sa akcentom i pažnjom na prve stalne zube i eventualne ortodonske anomalije” – kazao je dr. Nermin Ljubuničić za 072info.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uspješnost projekta i oduševljenje djece bili su sasvim dovoljan motiv da se u skorijoj budućinosti realizuju slični projekti ovog tipa, a koji u konačnici imaju za cilj edukaciju najmlađih.

“Ostvarili smo saradnju sa Stomatološkom ordinacijom D&N Zenica, u cilju poboljšanja i preventivnog djelovanja u području održavanja zdravih zubi kod djece. Školu i vrtić je posjetio cijeli stručni tim, na čelu sa dr. Nerminom Ljubunčićem, gdje je doktor na zabavan i kreativan način animirao djecu i prezentirao im kako pravilno prati zube. Svako dijete je pregledao stručni tim, pribilježio potrebne korekcije koje će dobiti na uvid svaki roditelj. Akcenat je stavljen na ortodonske nepravilnosti i stalne zube, te je svakom djetetu uručena diploma za  najljepši osmjeh i prigodan poklon, Curaprox četkice za zube. Učenici naše škole, kao i djeca iz našeg vrtića PPU „Hud-Hud“ su oduševljeni cijelim timom, te im sam pregled nije uopće djelovao zastrašujuće. Zahvaljujemo se dr. Nerminu Ljubunčiću na posjeti i nadamo se nastavku saradnje” – kazala je za naš portal Senada Fejzić, prof. pedagogije, na funkciji pedagoga škole PU OŠ “Hasan Kjafija Pruščak” Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je to sve izgledalo u Osnovnoj školi Hasan Kjafija Pruščak, pogledajte u nastavku teksta?!

[Galleries 553 not found]

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME