Portal 072info

U Poslovnoj zoni „Zenica 1“ prodato devet parcela za nova radna mjesta

Screenshot 9 319
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, vijećnici su upoznati o provodenom postupku javnog nadmetanja radi prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni „Zenica 1“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Prema izvještaju Komisije za provođenje postupaka javnih konkursa – nadmetanja (licitacija) za raspolaganje neizgrađenim građevinskim zemljištem u vlasništvu Grada Zenica u 2020. godini u Poslovnoj zoni „Zenica 1“ prodato je devet parcela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Grad Zenica od prodaje ovih devet zemljišta prihodovao je 1.318.730 KM, a površina najveće prodate parcele iznosi 4.811 metara kvadratnih.

Osim prodaje i prihoda za budžet Grada, a nakon što dođe do izgradnje objekata na parcelama, na ovaj način doći će i do otvaranja novih radnih mjesta, što i jeste primarni cilj Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zainteresiranost za kupovinom zemljišta u Poslovnoj zoni, također, pokazatelj je opravdanosti ulaganja u njenu modernizaciju što je rezultiralo ogromnim interesovanjem investitora koji su u Zenici uvidjeli priliku za investiranje, početak ili nastavak i proširenje poslovanja.

Inače, trenutno u Poslovnoj zoni „Zenica 1“ posluju 103 privredna subjekta sa oko 1.350 zaposlenih, a ovaj broj bit će povećan nakon što se na posljednjim prodatim parcelama izgrade i stave u funkciju objekti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetimo, u razvijanje i modernizaciju Poslovne zone „Zenica 1“ u prethodne tri i po godina utrošeno je 1,53 miliona KM što je rezultiralo izgradnjom 412 metara puta sa infrastrukturom, 1.825 metra vodovodnih instalacija, 1.855 metara kanalizacijskih instalacija, urađen je sistem videonadzora, te rekonstrukcija javne rasvjete koja je obuhvatila postavljanje 123 LED svjetiljke.

Zahvaljujući stalnim ulaganjima, Poslovnu zonu „Zenica 1“ prepoznali su brojni privrednici zbog čega je za kratko vrijeme postala mali grad preduzeća. Površina Poslovne zone „Zenica 1“ je 33,64 hektara. Ukupni prihodi u periodu 2017. – 2020. godina su 4,08 miliona KM, a 610.000 KM prihodovano je transferima i donacijama.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zeničanin udarao oca sjekirom u glavu, osuđen na godinu zatvora

Portal 072info

Na području Zenice oduzete cigarete bez akciznih markica u vrijednosti od 78.100 KM

Portal 072info

Apsolutna podrška građana Kasumovićevom apelu za smjenu ministra Pekića

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME